Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott a lengyel védelmi miniszter

MTI
2007.02.05. 14:54
Lemondott tisztségéről Radoslaw Sikorski lengyel védelmi miniszter hétfőn. Sikorski távozásának oka nem ismert. A sajtó hetek óta foglalkozik azzal, hogy a miniszter összekülönbözött helyettesével, a hírszerző szolgálatokat felügyelő Antoni Macierewicz-csel, aki az elnök és a kormányfő bizalmasának számít.

Olyan hírek is megjelentek a sajtóban, miszerint az elnöki palotából nyomást gyakoroltak Sikorski menesztése érdekében, mert a miniszter magánbeszélgetésekben élesen bírálta Jaroslaw Kaczynski miniszterelnököt és ikertestvérét, Lech Laczynski államfőt.

A kormányfő elfogadta Sikorski lemondását, mert "fenntartásai" voltak a miniszter munkájával szemben - mondta Jan Dziedziczak kormányszóvivő a TVN 24 hírtelevíziónak.

A 43 éves Sikorski haditudósító volt, a World Press Photo díjazottja, a szoros transzatlanti kapcsolatok elkötelezett híve. 1981-ben, amikor Varsóban hadiállapotot vezettek be, Nagy-Britanniába emigrált. Az oxfordi egyetemen szerzett diplomát filozófiából és politikatudományokból.