Ágnes
-5 °C
2 °C

Lemondott a lengyel védelmi miniszter

MTI
2007.02.05. 14:54
Lemondott tisztségéről Radoslaw Sikorski lengyel védelmi miniszter hétfőn. Sikorski távozásának oka nem ismert. A sajtó hetek óta foglalkozik azzal, hogy a miniszter összekülönbözött helyettesével, a hírszerző szolgálatokat felügyelő Antoni Macierewicz-csel, aki az elnök és a kormányfő bizalmasának számít.

Olyan hírek is megjelentek a sajtóban, miszerint az elnöki palotából nyomást gyakoroltak Sikorski menesztése érdekében, mert a miniszter magánbeszélgetésekben élesen bírálta Jaroslaw Kaczynski miniszterelnököt és ikertestvérét, Lech Laczynski államfőt.

A kormányfő elfogadta Sikorski lemondását, mert "fenntartásai" voltak a miniszter munkájával szemben - mondta Jan Dziedziczak kormányszóvivő a TVN 24 hírtelevíziónak.

A 43 éves Sikorski haditudósító volt, a World Press Photo díjazottja, a szoros transzatlanti kapcsolatok elkötelezett híve. 1981-ben, amikor Varsóban hadiállapotot vezettek be, Nagy-Britanniába emigrált. Az oxfordi egyetemen szerzett diplomát filozófiából és politikatudományokból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!