Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ohrizkót javasolják ukrán külügyminiszternek

MTI
2007.02.05. 15:39
Az ukrán államfő Borisz Taraszjuk lemondatott külügyminiszter helyettesét, Volodimir Ohrizkót javasolta hétfőn a külügyi tárca élére. Viktor Juscsenko elnök arra kérte a parlamentet, hogy Ohrizkót válassza meg külügyminiszternek.

A diplomata eddig a külügyminiszter első helyettese volt, és ügyvezető miniszteri minőségben vezette a külügyi tárcát, amióta a múlt héten - két hónapos huzavona után - Taraszjuk lemondott posztjáról.

Borisz Taraszjukot, az államfő egyik legfőbb szövetségesét, tavaly december 1-én menesztette a parlament a kormány politikájával összeegyeztethetetlen döntéseire és munkájában tapasztalt hiányosságokra hivatkozva.

Juscsenko azonban rendeletben utasította a minisztert teendői további ellátására, amit a kormánytöbbség törvényellenes döntésnek minősített. Taraszjukot kitiltották a miniszterelnöki hivatalból, megvonták tőle az állami dokumentumok aláírásának jogát, átmenetileg zárolták a külügyminisztérium számláit.

Taraszjuk végül a múlt héten beadta derekát, és lemondott arra hivatkozva, hogy a kormánykoalíciót adó oroszbarát parlamenti többség gátolja a tárca munkáját.