Erzsébet
1 °C
4 °C

Putyin új munkacsoportot hoz létre a korrupció ellen

MTI
2007.02.05. 19:20
Az orosz elnök új szervet hozott létre a korrupció elleni küzdelem koordinálására, és egyik legközelebbi tanácsadóját állította az élére.

A tárcaközi bizottság élén Viktor Ivanov volt állambiztonsági tábornok, jelenleg Kreml-tanácsadó áll. Őt a biztonsági erőkhöz (katonaság, rendőrség, titkos szolgálatok) kötődő "szilovikok" kremlbeli klánjának egyik vezéralakjaként tartják számon.

Putyin eddigi hétéves elnöksége alatt a szilovikok jócskán növelték befolyásukat az államhatalomban, és meghódították a gazdasági kulcspozíciók nagy részét, miközben a korrupció csak terjedt a bírálók által korporációsnak és tekintélyuralminak bélyegzett rendszerben.

Az orosz elnök, aki a korrupciót tartja a fejlődés egyik fő akadályának, múlt heti monstre sajtókonferenciáján e "rákfene" büntetőjogi üldözésének fokozását ígérte addig is, amíg a leküzdésére képes civil társadalom ki nem bontakozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?