Valér
-2 °C
0 °C

II. János Pálhoz fűződő csodát ismerhet el a Vatikán

MTI
2007.02.05. 21:44
II. János Pál pápa személyéhez fűződő csodaként ismerheti el a Vatikán egy lengyelországi koraszülött kislány életben maradását az elhunyt egyházfő boldoggá avatási eljárása során - írta a Gazeta Wyborcza című lengyel lap hétfői számában.

A Gloria Maria Wrona névre keresztelt csecsemő komplikációk miatt császármetszéssel, jóval idő előtt, a terhesség hatodik hónapjában jött világra a Lengyelország délnyugati részén fekvő Czestochowában.

Az újság tudósítása szerint a kislány szülei, Jacek és Joanna Wrona (akiknek Gloria a harmadik gyermeke) mélyen vallásosak. Az édesanya beteg gyermekének gyógyulása érdekében a 2005 áprilisában elhunyt II. János Pálhoz is imádkozott, és mindig magánál tartotta a néhai pápa fényképét.

A szülők szerint Gloria életének második napján csoda történt: a baba fejletlen veséje működni kezdett, és a súlyos szívhiba megmagyarázhatatlan módon eltűnt. A kislány állapota egy hónap alatt stabilizálódott, és Gloria jelenleg teljesen egészséges.

Az édesapa könyvet írt lánya csodálatos gyógyulásáról, és egy példányt eljuttatott a II. János Pál boldoggá avatásában eljáró vatikáni bizottsághoz. Nemrég kapták a hírt: Gloria esetét a néhai egyházfő személyéhez köthető csoda bizonyítékaként fogják számba venni. A boldoggá avatáshoz nélkülözhetetlen, hogy az illető személyhez egy csoda fűződjön, amelyet hitelesnek ismernek el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!