Ödön
1 °C
11 °C

Új orosz törvény szigorít a külföldiek bejelentésén

MTI
2007.02.05. 21:49
Szaporítja a külföldiek orosz meghívóinak bejelentési kötelezettségeit egy új törvény, amelyre máris panaszkodnak moszkvai és szentpétervári szállodák adminisztrátorai.

A múlt hónap közepén hatályba lépett szabályozás nemcsak arra kötelezi az orosz "meghívó felet", jelesül a munkaadókat, háztulajdonosokat, szállodákat vagy más vendéglátókat, hogy nyilvántartásba vétel céljából, érkezésétől számítva három munkanapon belül bejelentsenek minden külföldit a bevándorlási felügyelet helyi irodájánál, hanem arra is, hogy távozása után két napon belül kijelentsék őt törlés végett.

Ezt a ki-bejelentést akkor is meg kell tennie az orosz vendéglátónak, ha a külföldi pusztán egy másik oroszországi városba utazik, és némi könnyebbséget az jelenthet csupán számára, hogy előbb-utóbb talán postán is intézheti majd.

A két szelvényre osztott bejelentőlapot a vendéglátó duplán köteles kitölteni, majd az alsó részét letépni és lepecsételtetni a bevándorlási vagy postafiókkal. A külföldi a letépett szelvénnyel igazolhatja magát, de mielőtt elhagyja a fogadó városát, vissza kell adnia azt vendéglátójának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?