Aliz
6 °C
14 °C

Új feljárót építenek a Templom-hegyre Jeruzsálemben

MTI
2007.02.07. 08:46

Az izraeli rendőrség szerdán közölte, hogy földmunkák miatt korlátozza a belépést Jeruzsálemben a Templom-hegyre. Mickey Rosenfeld szóvivő elmondta, hogy csak a 45 éven felüli, Izrael által kiállított kék személyi igazolvánnyal rendelkező, muzulmán férfiak, valamint - korhatár nélkül - a muzulmán nők kereshetik fel a Templom-hegyet szerdán. Hozzátette, hogy a területre tilos zsidóknak és turistáknak belépni.

A területen korábban egy földsáncszerű feljáró volt, amely középkori lakóházak boltívei fölött vezetett fel a Mugrabi kapuhoz, amelyen át a turisták a Templom-hegyre jutnak, két évvel ezelőtt egy földmozgás nyomán részben beomlott. Ideiglenes feljárót építettek helyette fából, s az állványgerendákon nyugvó feljáró fölé hullámbádogból tetőt húztak. A jeruzsálemi hatóságok szeretnének valami tetszetősebb végleges megoldást az ideiglenes fatákolmány helyett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?