Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönből folytathatja kampányát Jósé Bove

MTI
2007.02.07. 17:47

Elképzelhető, hogy hamarosan börtönbe vonul és onnan folytatja választási kampányát José Bove radikális baloldali elnökjelölt, miután a francia semmítőszék szerdán elutasította fellebbezését és véglegesen jóváhagyta az ellene korábban kiszabott négy hónapos szabadságvesztést egy génkezelt kukoricaültetvény elpusztításáért.

A globalizációellenes parasztvezért 2005 novemberében ítélte el a toulouse-i bíróság, amiért egy évvel korábban népes csapatával összesen 130 ezer tő kukoricát semmisített meg egy amerikai tulajdonban lévő dél-franciaországi magánterületen. Társainak, köztük francia parlamenti és európai képviselőknek a fellebbezését is elutasította a semmítőszék.

José Bovét a hetvenes években már többször elítélték radikális megmozdulásokban való részvételért, 1999-ben három hónapot, majd 2002-ben másfél hónapot töltött börtönben egy épülő gyorsétterem felgyújtásáért, 2003-ban pedig másfél hónapot szintén egy génkezelt ültetvény megsemmisítésért.