Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeesküvéssel vádolja Kuba az EU-t

MTI
2007.02.07. 19:24

Kuba elleni összesküvéssel vádolta meg a kommunista párt lapja az Európai Unió néhány tagországát, köztük Magyarországot is.

A Granma szerdai számában megjelent cikk szerint a Cseh Köztársaság vezetésével szerveződik az új összesküvés, amelynek célja, hogy az unió beavatkozzék Kuba belügyeibe.

A legújabb "suba alatti összebeszélést" a Cseh Köztársaság irányítja, s olyan "megtért" országok vesznek részt benne, mint Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Litvánia és Szlovénia, azzal a szándékkal, hogy közös napirendet tűzzenek ki "a kubai nép függetlenségének és szuverenitásának aláásására" - írja a központi pártlap.

Csehországot azért támadja különösen a Granma, a csehek erőteljesen támogatják a kubai ellenzéket, Havanna pedig Prágát amerikai lakájnak tartja, aki csak Washington utasításait teljesíti.