Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vatikán tiltakozik egy olasz törvénytervezet ellen

MTI
2007.02.09. 21:06
A Vatikán erélyesen tiltakozott pénteken a házasságon kívüli életközösségek - köztük a homoszexuális életközösségek - törvényi elismerését célzó olasz törvényjavaslat ellen, amelyet heves belső viták után csütörtökön hagyott jóvá Romano Prodi balközép kormánya.

XVI. Benedek pápa felszólította a kormányokat, hogy ellenezzenek minden olyan törvényt, amely gyengíti a házasság intézményét. "Kérnünk kell a törvényhozások, a kormányok és az igazságszolgáltatási intézmények tagjait: biztosítsák, hogy a törvények mindig kifejezzék azokat az elveket és értékeket, amelyek összhangban vannak a természet törvényeivel, és a valódi közjót szolgálják" - mondta a katolikus egyházfő pénteken, amikor Kolumbia új vatikáni nagykövetét fogadta.

Az életközösségek elismerése azt jelentené, hogy az ilyen kapcsolatban élő párok bizonyos területeken hasonló jogokat élveznének, mint a házasfelek, például örökölhetnének egymástól, ha hivatalosan bejegyeztetik kapcsolatukat. Az olasz törvényjavaslat azonban nem megy el a homoszexuális házasságok elismeréséig, mint a hasonló spanyol törvény. A melegek jogaiért küzdő szervezetek szerint az olasz törvényt a Vatikán nyomására már így is módosították.