Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Újabb helyen mutatták ki a madárinfluenza-vírust Dél-Koreában

MTI
2007.02.10. 08:20
Újabb - bő két hónap leforgása alatt immár a hatodik - helyszínen mutatták ki a madárinfluenza vírusát a háziszárnyas-állományban Dél-Koreában a szöuli mezőgazdasági minisztérium szombati közlése szerint.

Ez a hatodik madárinfluenza-góc, amit Dél-Koreában felfedeztek azóta, hogy tavaly novemberben három év után először újra felbukkant a kór az országban. Ezúttal Szöultól 70 kilométernyire délre, Anszong településen ütötte fel a fejét a betegség egy csirkefarmon. A hatóságok a telep három kilométeres körzetében minden baromfit - hozzávetőleg 240 ezer darabot - levágnak. Az előző öt esetben is hasonló óvintézkedéseket tettek - összesen több mint másfél millió szárnyast öltek le -, mégsem sikerült elejét venni a további fertőzéseknek.

A legfrissebb esettel kapcsolatban egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a madárinfluenza H5-ös jelzésű vírusa okozott fertőzést, az további vizsgálatok tárgya, hogy az emberre is veszélyes N1-es altípusról van-e szó.

A madárinfluenza az elmúlt négy évben összesen több mint 160 ember halálát okozta világszerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?