Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két német eltűnt Irakban

MTI
2007.02.12. 10:43

Két német csaknem egy héttel ezelőtt eltűnt Irakban. "Nem zárható ki, hogy emberrablók hurcolták el őket" - mondta hétfőn újságíróknak Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter Brüsszelben az Európai Unió külügyminiszteri találkozója előtt. Közlése szerint az eltűnt német állampolgárok február 6. óta nem adtak magukról semmilyen életjelt. A Berliner Morgenpost német lap hétfői jelentése szerint minden bizonnyal elrabolták őket Bagdadban.

Az eltűnt személyek kilétéről nem került nyilvánosságra információ, de a német média találgatásaiban szóba jött, hogy esetleg Irakban érdekelt német cégek munkatársai lehetnek, vagy nem német biztonsági cégek német alkalmazottai, talán német állampolgárságot szerzett irakiak, akik német útlevéllel a zsebükben visszatértek hazájukba. Korábban már került emberrablók fogságába három német Irak területén; őket hosszabb-rövidebb fogva tartás után sértetlenül elengedték elrablóik.