Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

RAF-terrorista szabadul 24 év börtön után

MTI
2007.02.12. 18:56

Az egykori hírhedt Vörös Hadsereg Frakció (RAF) terrorista szervezet egyik vezetője, a jelenleg 57 éves Brigitte Mohnhaupt idő előtti szabadon bocsátásáról döntött hétfőn az illetékes stuttgarti körzeti bíróság. A bírósági döntés értemében a többszörös gyilkosságban való bűnrészességgel vádolt Mohnhaupt 24 évi börtön után - feltételesen és próbaidőre - március 27-én kerülhet szabadlábra. A próbaidő értesülések szerint öt évre szól.

Brigitte Mohnhauptot a hatóságok 1982-ben tartóztatták le. 1977 és 1982 között a RAF egyik vezető személyisége volt, aki a vád szerint kulcsszerepet töltött be a Német Munkaadók Szövetsége elnökének, Hanns-Martin Schleyernek a meggyilkolásában 1977 őszén. Az egykori terroristát vádolták azzal is, hogy ugyanebben az évben részt vett az akkori szövetségi főügyész, Siegfried Buback, valamint Jürgen Ponto volt bankelnök meggyilkolásában. A szélsőbaloldali szervezet 1971 és 1993 között legkevesebb harminc embert gyilkolt meg Németországban, köztük magas rangú személyeket.