Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tucatnyi testőr vigyáz Hillary Clintonra

MTI
2007.02.12. 19:36

Már tucatnyi testőr vigyáz a Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-várományosára, Hillary Clintonra. Bill Clinton felesége azután kapott megsokszorozott védőőrizetet, hogy január 20-án hivatalosan is csatlakozott az elnökjelöltségre pályázó politikusok csoportjához. Fokozott védelem jár neki egykori first ladyként is, közölték biztonsági források.

Az intézkedést a New York Post szerint valójában azonban az váltotta ki, hogy egy internetes naplóíró fenyegető tartalmú üzenetet helyezett el a Demokrata Párt új csillagának, az ugyancsak elnökjelöltségre áhító Barack Obama illinos-i szenátornak a választási honlapján. A blogos a kenyai apától és fehér amerikai anyától származó afrikai-amerikai Obamának címezve sorait azt írta: "te túl fekete vagy a fehéreknek és túl fehér a feketéknek (...) de tedd meg nekünk azt a szívességet, hogy alkalomadtán tegyél egy párnát Hillary fejére és fojtsd meg még az előválasztások előtt".