Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Belpolitikai válság előtt áll Románia

MTI
2007.02.13. 20:55

A román szenátus megszavazta kedden a Monica Macovei igazságügyi miniszter ellen szóló egyszerű indítványt, a parlamenti pártok pedig azon vitatkoznak, hogy a tárcavezetőnek le kell-e mondania tisztségéről, vagy nem. A román média jelentése szerint az ellenzéki Konzervatív Párt és Szociáldemokrata Párt által benyújtott egyszerű indítvány szövegét 81 támogató szavazattal 46 ellenében fogadta el a parlament felsőháza.

A keddi szavazás után felmerült az a gyanú, hogy a nyolcvanegy támogató szavazat közül legalább nyolc voks esetleg kormánypárti szenátoroktól származik. Ezt azonban nem lehetett biztosan megállapítani a szavazás titkos jellege miatt. Ha bebizonyosodik ez a gyanú, akkor az eddiginél is súlyosabb belpolitikai válság robbanhat ki Romániában, hiszen Emil Boc, a PD elnöke korábban nyilvánvalóvá tette, ha a liberálisok szenátorai megszavazzák az egyszerű indítványt, akkor kilépnek a kormányból.