Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olmert tárgyalna a palesztin nemzeti egységkormánnyal

MTI
2007.02.14. 07:55

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szerint van lehetőség a tárgyalásokra az alakuló palesztin nemzeti egységkormánnyal. "A palesztin nemzeti egységkormány létrejöttéről született egyezség fontos útkereszteződés a térség számára" - idézte szavait a Jediót Ahronót izraeli lap szerdai száma.

A kormányfő kedden egyeztető megbeszélést tartott Amír Perec védelmi és Cipi Livni külügyminiszterrel a Moszad hírszerző szervezet, a katonai felderítés és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat illetékeseinek jelenlétében a Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel tartandó, február 19-re kitűzött találkozójáról.

A lap értesülése szerint Olmert azt mondta ezen az összejövetelen, Izraelnek nem szabad olyan látszatot keltenie, mintha akadályozná az új palesztin kormány megalakulását. Az izraeli vezető hangsúlyozta a megbeszélésen, hogy következetesen meg kell követelni a palesztin kormánytól a közel-keleti helyzet rendezésén fáradozó nemzetközi kvartett - az Egyesült Államok, az Európai Unió, az ENSZ és Oroszország - által megszabott minden feltétel teljesítését, vagyis Izrael állam elismerését, az erőszakról való lemondást és a korábban aláírt izraeli-palesztin megállapodások tiszteletben tartását.