Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Olmert tárgyalna a palesztin nemzeti egységkormánnyal

MTI
2007.02.14. 07:55

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szerint van lehetőség a tárgyalásokra az alakuló palesztin nemzeti egységkormánnyal. "A palesztin nemzeti egységkormány létrejöttéről született egyezség fontos útkereszteződés a térség számára" - idézte szavait a Jediót Ahronót izraeli lap szerdai száma.

A kormányfő kedden egyeztető megbeszélést tartott Amír Perec védelmi és Cipi Livni külügyminiszterrel a Moszad hírszerző szervezet, a katonai felderítés és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat illetékeseinek jelenlétében a Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel tartandó, február 19-re kitűzött találkozójáról.

A lap értesülése szerint Olmert azt mondta ezen az összejövetelen, Izraelnek nem szabad olyan látszatot keltenie, mintha akadályozná az új palesztin kormány megalakulását. Az izraeli vezető hangsúlyozta a megbeszélésen, hogy következetesen meg kell követelni a palesztin kormánytól a közel-keleti helyzet rendezésén fáradozó nemzetközi kvartett - az Egyesült Államok, az Európai Unió, az ENSZ és Oroszország - által megszabott minden feltétel teljesítését, vagyis Izrael állam elismerését, az erőszakról való lemondást és a korábban aláírt izraeli-palesztin megállapodások tiszteletben tartását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!