Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos támadásokra készülnek a tálibok

MTI
2007.02.14. 09:32

Mintegy 200 tálib áll készen arra, hogy öngyilkos merénylőként vesse magát a küzdelembe az Afganisztánban állomásozó külföldi erők ellen a tavaszra meghirdetett nagy offenzívában, jelentette be szerdán a fanatikus szunnita muzulmán fegyveresek egy parancsnoka az ázsiai ország déli részén.

Abdul Rahim molla, aki úgy mutatkozott be újságíróknak, mint a Hilmend tartományban harcoló tálib erők főparancsnoka, kijelentette, hogy 8-10 ezer tálib harcos veszt majd részt a tavaszi nagy támadásban. "Ezenkívül kétszáz emberünk kész életét adni földünkért és vallásunkért" - mondta a tálib katonai vezető. "Úgy fogjuk bevetni ezeket az emberi bombákat, hogy a lehető legnagyobb emberveszteséget okozzuk ellenségeinknek" - mondta nyugati tudósítóknak telefonon.

Az afgán hatóságok hivatalos adatai szerint a múlt évben mintegy 130 öngyilkos merényletet követtek el Afganisztánban a NATO ott szolgálatot teljesítő erői és a kabuli kormány katonái ellen, 2005-ben pedig csaknem húszat.