Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Londonban is téma a képviselők költségtérítése

MTI
2007.02.14. 19:39

A brit alsóház képviselői egy év alatt 1,6 milliárd forint értékű utazási számlát nyújtottak be, derült ki szerdán, amikor két év jogi csatározás után nyilvánosságra hozták az erre vonatkozó adatokat.

Kétmillió font (753 millió forint) esett gépkocsival lebonyolított utazásra, 1,5 millió font (565 millió forint) vonatjegyekre, 1 millió font (376 millió forint) légi járatokra.

A liberális-demokrata párti Norman Baker, aki a küzdelmet megindította az adatok közléséért, azt várja ettől, hogy a képviselők csökkentik költség-visszatérítési igényeiket.

Tony Blair miniszterelnök képviselő korában 202 fontot (76 ezer forint) számolt el utazási költségként. A legtöbbet egy munkáspárti skót képviselő költött: ő 44 985 fontról (16,9 millió forint) nyújtott be számlát a 2005-2006-os költségvetési évben. A brit parlament alsóházában 646 képviselő foglal helyet.