Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Anglikán püspök bírálja Tony Blairt

MTI
2007.02.14. 20:23

Nem hangsúlyozza eléggé Tony Blair brit kormányfő Nagy-Britannia keresztény gyökereit a dél-angliai Rochester anglikán püspöke szerint.

A pakisztáni Karacsiból elszármazott Michael Nazir-Ali - akinek a családja még a 19. században tért át az anglikán vallásra - a Kathpress katolikus hírügynökség szerdai jelentése szerint kifejtette: Nagy-Britannia visszasüllyedhet a "barbárságba", ha a keresztény vallás hanyatlása a jelenlegi ütemben folytatódik.

A püspök fölszólította Blair kormányfőt, hivatkozzon gyakrabban az ország keresztény gyökereire. Nazir-Ali szerint Blair olyan benyomást kelt, mintha kínos lenne számára Nagy-Britannia keresztény identitását emlegetni.

Az anglikán püspök az interjúban kijelentette, a kommunizmus bukása óta az iszlám jelenti a legnagyobb veszélyt a Nyugatra.