Jolán
2 °C
4 °C

Hamisnak bizonyult a lutoni bombariadó

MTI
2007.02.16. 06:40

Ellenőrzött robbantást hajtottak végre egy gépkocsiban a Londontól 45 kilométerre északnyugatra fekvő lutoni repülőtér mellett, miután bombafenyegetés miatt csütörtök este kiürítették az indulási terminált - közölte a brit rendőrség.

Helyi idő szerint éjjel fél tizenkettőkor a repülőtér forgalma visszaállt a normális kerékvágásba, miután a tűzszerész csapat biztonságosnak minősítette a területet. A bedfordshire-i rendőrség szóvivője közölte, hogy pokolgépes robbantásra vonatkozó fenyegetést kaptak telefonon egy ismeretlen férfitól, de a fenyegetés hamisnak bizonyult.

Óvintézkedésként kiürítették a repülőtér indulási terminálját, és kordont húztak, leállítva a járatok indítását és fogadását a bombariadó végéig. Luton a brit fővárost kiszolgáló negyedik legfontosabb repülőtér, ahová főleg az olcsó ("fapados") repülőtársaságok járatai érkeznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?