Viola
-6 °C
-2 °C

Nem engedélyezik az "Obama bin Laden" márkanevet

MTI
2007.02.16. 21:29

Nem engedélyezik "Obama bin Laden" márkanéven termékek forgalmazását az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok szabadalmi hivatala visszautasította egy floridai vállalkozó erre vonatkozó kérvényét.

Az indokolás szerint a márkanevet azért nem lehet bejegyeztetni, mert megtévesztő kapcsolatot teremt Barack Obama illinois-i szenátor, demokrata párti elnökjelölt-aspiráns és Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője között.

A floridai vállalkozó, egy bizonyos Alexandre Batlle viccesnek tartja ötletét; kérvénye szerint Obama bin Laden-pólókat és -bögréket akart forgalmazni internetes oldalán. A szabadalmi hivatal azonban közölte: csak abban az esetben engedélyezné a szokatlan márkanév használatát, ha ahhoz megszerezné mind a szenátor, mind a terrorista vezér hozzájárulását, jelentette a newsmax hírportál pénteken.

A vicces kedvű vállalkozó ötlete mögött nem biztos, hogy csak üzleti megfontolás húzódik; a 45 éves afroamerikai Barack Obama szenátort már megpróbálták lejáratni középső, apai neve, Huszein miatt, amelyről a legtöbb embernek a volt iraki diktátor, Szaddám Huszein jut eszébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!