Árpád
-2 °C
4 °C

Varsó beleegyezik az amerikai rakétatelepítésbe

MTI
2007.02.17. 12:41

A lengyel kormány beleegyezik, hogy az Egyesült Államok Lengyelország területén telepítse a tervezett amerikai rakétaelhárító rendszer egyes elemeit, de egy sor, az ország biztonságával kapcsolatos feltételt támaszt - írta szombati számában a Gazeta Wyborcza.

Varsó a lengyel légtér védelmének megerősítését és a két ország hírszerzése közötti együttműködés fokozását várja cserébe az amerikai rakétaelfogó rakéták befogadásáért, s a feltételekről február végi washingtoni látogatásán készül tárgyalni Aleksander Szczyglo új nemzetvédelmi miniszter.

Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök már csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy a lengyel kormány, az államelnök és személy szerint ő bizonyos feltételekkel beleegyezne az amerikai védelmi eszközök lengyelországi telepítésébe, de nem részletezte, hogy milyen feltételekről lenne szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?