Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Őrizetben a brit levélbomba-sorozat egy gyanúsítottja

MTI
2007.02.19. 13:12

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat hétfőn az elmúlt hetek nagy-britanniai levélbomba-sorozatával kapcsolatban, közölte a területileg illetékes rendőrség. A gyanúsítottat a hivatalos bejelentés szerint Cambridge-ben fogták el. Az első közlésből nem derült ki, hogy pontosan mivel gyanúsítják, de a Cambridgeshire grófságbeli rendőrség szerint a levélbombák legalább egyikét e térségből adták fel.

A merényletsorozat január 18-án indult, az attól számított három hétben hét levélbomba érkezett különböző nagy-britanniai címekre, közülük hat fel is robbant, könnyebben megsebesítve kilenc embert. A rendőrség két szálon nyomoz, az egyik a szélsőséges állatvédő mozgalom felé irányul, mivel a levélbombák egyikének maradványai között megtalálták e mozgalom egyik néhai aktivistájának nevét.

A másik nyomozati szál annak felderítésére irányul, hogy nem valamely közlekedési vétségért megbüntetett, esetleg az autózás anyagi terhei miatt feldühödött ember áll-e a levélbomba-sorozat mögött, mivel több robbanószerkezet olyan közintézményekbe érkezett, amelyek tevékenysége összefüggésben áll az autósokra kirótt adókkal vagy a velük szemben foganatosított rendőrségi intézkedésekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!