Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeroppanhat Oroszország a korrupció súlya alatt

MTI
2007.02.20. 21:05

Oroszországban olyannyira elterjedt a korrupció, hogy mihamarabbi válaszlépések híján a politikai stabilitást is fenyegetheti, áll egy kedden nyilvánosságra hozott moszkvai jelentésben. A jelentést a Vlagyimir Putyin orosz elnök által a hivatalviselő réteg és az átlagemberek közötti kapcsolatok javításának céljával felállított testület, a Társadalmi Kamara (OP) két tagja készítette.

"Ha a közeljövőben nem hajtanak végre radikális intézkedéseket a korrupció szintjének csökkentése érdekében... a korrupt rendszer megszilárdul és győzedelmeskedik" - áll a 27 oldalas dokumentumban. A szerzők nem végeztek becsléseket arra vonatkozóan, mekkora lehet az oroszországi korrupció mértéke, de lobbicsoportok becslései szerint évente több száz milliárd dollárra rúghat.