Jolán
2 °C
4 °C

Az orosz ügyészség Londonban folytatja a Litvinyenko-ügyet

MTI
2007.02.20. 21:58

Az orosz ügyészség Alekszandr Litvinyenko orosz exkém londoni megölésének ügyében nyomozó munkatársait fogadták kedden Londonban a Scotland Yard képviselői. A találkozóról adott brit tájékoztatás szerint a megbeszélés célja "a kölcsönös jogi segítségnyújtás iránti orosz kérelmeket illetően elért haladás megvitatása" volt.

íp> Az orosz hatóságok több kérést intéztek az angol szervekhez, többek között tanúk kihallgatásának engedélyezését és bizonyos helyszínek felkeresését. Az orosz főügyészség, amely az Angliában folyó nyomozástól függetlenül önálló vizsgálatot indított december elején a Litvinyenko-gyilkosság felderítésére, több mint száz tanú - köztük két Londonban élő Kreml-ellenes személyiség, Borisz Berezovszkij milliárdos üzletember és Ahmed Zakajev, a csecsen szakadárok megbízottja - nagy-britanniai kihallgatásához kért hozzájárulást. A kérésekről a brit hatóságok még nem döntöttek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?