Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Izraeli gépek ismét megsértették Libanon légterét

MTI
2007.02.21. 15:18

Több izraeli katonai repülőgép behatolt szerda délelőtt Libanon légterébe, s kis magasságban a Bejrúttól 80 kilométerre délre lévő Türosz (Szúr) fölött repült el.

Nem sokkal később a libanoni légvédelem tüzet nyitott egy pilóta nélküli izraeli kémrepülőgépre, amely a Türosz fölötti légtéren hatolt keresztül, de az ütegeknek nem sikerült eltalálniuk a légi járművet, mert túl alacsonyan repült.

Izraeli harci gépek a Hezbollah libanoni síita szervezettel nyáron vívott háborút lezáró ENSZ BT-határozat ellenére rendszeresen megsértik a közel-keleti arab ország légterét, ami a nemzetközi közvélemény rosszallását váltja ki. Izrael egyébként február 8-án jelezte, hogy légiereje tevékenységét fokozni fogja, miután izraeli és libanoni katonák között tűzpárbaj zajlott le, az első a 34 napos nyári háború befejezése óta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?