Árpád
-2 °C
4 °C

Oroszország uránt ad el Dél-Afrikának

MTI
2007.02.21. 18:11

Oroszország uránt ad el a Dél-afrikai Köztársaságnak, egyebek között erről írt alá megállapodást szerdán Pretoriában Szergej Kirijenko, az orosz Szövetségi Atomenergetikai Ügynökség vezetője.

Közlése szerint az orosz Tyehsznabekszport cég már az államközi megállapodás megkötése előtt is szállított a múlt év októberétől csekély mértékben dúsított uránt a Fokváros közelében működő atomerőmű - az afrikai földrész egyetlen működő atomerőműve - számára.

A Dél-afrikai Köztársaság érdeklődést mutatott a Pretoriában lezajlott tárgyalásokon a tengervíz sótalanításában is segítséget jelentő úszó atomerőművek kifejlesztésének orosz tervei iránt is, közölte az orosz miniszter. A Dél-afrikai Köztársaság ambiciózus atomenergetikai terveket dédelget, mintegy 20 reaktor megépítését tervezi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?