Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovénia bírálja a magyar kisebbségpolitikát

MTI
2007.02.21. 18:48

A kisebbségek támogatásában még határozottabban kell érvényesülnie a kölcsönösség elvének, hangoztatta szerdán Szentgotthárdon Dimitrij Rupelj, Szlovénia külügyminisztere, aki a határ menti térségben a Rába-vidéki szlovén kisebbség vezetőivel találkozott.

"Szlovénia jelenleg sokkal eredményesebben támogatja a szlovéniai magyar kisebbséget, mint ahogyan ezt teszi Magyarország az itt élő szlovén kisebbséggel" - jelentette ki. Nehéz szerinte a kisebbségeknél a reciprocitás elvét alkalmazni, de a két ország közötti egyezmény szavai szerint valójában erről szól.

Dimitrij Rupelj hangsúlyozta: a két ország kapcsolata példaértékű, és nagyon eredményes is.

A szlovén külügyminiszter a szlovén kisebbség magyarországi parlamenti képviseletét firtató újságírói kérdésre úgy fogalmazott: nagyobb hatást kell gyakorolni a magyar félre, hogy ez mielőbb megvalósuljon, a kisebbség pedig parlamenti képviseletre tegyen szert.