Judit
3 °C
7 °C

Pokolgépes merénylet Nedzsefben

MTI
2007.02.21. 18:57

Autóba rejtett pokolgép robbant szerdán az iraki Nedzsefben, a síiták szent városában, legkevesebb 13 ember meghalt, 40 megsebesült, közölték rendőrségi és kórházi források.

A merénylet a városközpontban, egy rendőrségi ellenőrző pontnál történt, egy piac közelében. A környékbeli üzletek tele voltak vásárlókkal, amikor a robbanás bekövetkezett. Hádi al-Nedzsefi százados, bombaszakértő elmondta, hogy a rendőrök éppen a merénylő autóját vonták ellenőrzés alá, amikor az felrobbant. Az áldozatok között van hét rendőr is.

Nedzsefben van a síita muzulmánok egyik legfőbb szentélye és zarándokhelye, a Mohamed próféta vejének mauzóleumát magába foglaló Ali imám mecset. Az épületnél tavaly augusztus 10-én elkövetett öngyilkos merényletben legkevesebb 35-en meghaltak, és több mint százan megsebesültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?