Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai kommandósok al-Kaida-célpontok ellen

MTI
2007.02.23. 12:31

Amerikai kommandós egységek akciókat hajtottak végre Szomália déli részén feltételezett al-Kaida-célpontok ellen, írta pénteki számában a The New York Times. A műveleteket a szomszédos Kenyában és Etiópiában található titkos bázisokról indították, írta a tekintélyes amerikai napilap meg nem nevezett amerikai illetékesekre hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy amerikai harci gépek számos légitámadást hajtottak végre feltételezett al-Kaida-célpontok ellen egy etiópiai felszállópályáról indulva, s titokban Etiópiába és Kenyába telepített amerikai kommandós egységek szivárogtak be Szomáliába.

Szintén szerepel a cikkben, hogy az amerikai és szomáliai katonai szervek megosztották egymással a nemzetközi terrorszervezetre vonatkozó értesüléseiket, az amerikaiak kémműholddakkal készített légifelvételeket bocsátottak a szomáliak rendelkezésére. Januárban legkevesebb két légicsapást hajtott végre az amerikai légierő Szomália déli részén feltételezett al-Kaida-célpontok ellen.