Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagy-Britannia csapaterősítést küld Afganisztánba

MTI
2007.02.23. 20:48
A brit kormány katonai erősítést küld Afganisztánba - jelentette be pénteken Des Browne védelmi miniszter anélkül, hogy a létszámot elárulta volna.

"Nagy-Britannia számára hasznos, ha kiegészítő erőket küld Dél-Afganisztánba... Tökéletesen tudjuk, hogy katonai erőink, különösen a szárazföldi hadsereg, emelt szinten működik, de úgy véljük, hogy a csapaterősítés még kezelhető" - hangsúlyozta közleményében a miniszter.

Az afganisztáni misszió megerősítését, amelyet a brit sajtó már megelőlegezett, kevesebb mint egy héttel azután hozták nyilvánosságra, hogy Tony Blair miniszterelnök bejelentette 1600 brit katona kivonását Irakból.

A The Guardian napilap szerint több mint ezer katonát vezényelnek Afganisztánba, ahol jelenleg már mintegy 5000 szolgál. A lap a tavaszra várható tálib offenzívára való felkészüléssel hozta kapcsolatba a csapaterősítést.