Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szombaton megoldódik az olasz kormányválság?

MTI
2007.02.23. 20:58
Az olasz államfő szombat délelőtt jelenti be, hogy milyen módon szándékozik megoldani a Romano Prodi kormányfő lemondása miatt kialakult belpolitikai válságot.

Erről Giorgio Napolitano maga beszélt péntek este a televízióban, miután befejezte a fő politikai erők vezetőivel két napon át folytatott tárgyalásait.

"Ma este megpróbálom rendezni magamban gondolataimat és a kapott különböző javaslatokat, és holnap délelőtt jelentem be döntésemet, amelyet megítélésem szerint el kell hogy fogadjanak" - mondta, hozzátéve, hogy döntésének indokait is részletezni fogja.

Az olasz média szerint a politikai elemzők többsége azt jósolja, hogy az államfő ismét Prodit bízza meg kormányalakítással. A miniszterelnök szerdán mondott le, miután külügyminiszterének beszámolója, amelynek egyik kulcskérdése az afganisztáni olasz misszió fenntartása volt, nem kapta meg a többség jóváhagyását a szenátusban.