Natália
1 °C
7 °C

Turistautat szerveznek a lengyel CIA-börtönökhöz

MTI
2007.02.25. 10:21
"Turista-körutat" szervez egy lengyel idegenforgalmi iroda a Mazuri-tavak környékén, a jelentkezőket azoknak a feltételezett titkos börtönöknek a környékére viszik el, amelyekben állítólag az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA tartotta külföldre szállított, terrorista tevékenységgel gyanúsított rabjait.

Csak felnőttek vehetnek részt a túrán, amelynek keretében például kerékpáron megkerülhetik Stare Kiejkuty településen a lengyel felderítő ügynökség kiképző központját, ahol a feltevések szerint tartottak CIA-foglyokat - mondta el a PAP lengyel hírügynökségnek Joanna Sobieska, a Szarpie Travel utazási iroda munkatársa.

A jelentkezők kenun és kajakon csónakázhatnak a közeli Lesk tavon és tábortüzet rendezhetnek a helyi Szymany repülőtér közelében, ahol hírek szerint leszálltak a CIA titkos foglyait szállító amerikai gépek.

Az Európa Tanács egyik jelentése szerint a CIA titkos fogolyakciójában tizennégy európai állam játszott szerepet valamilyen módon, Lengyelországban és Romániában pedig titkos börtönökbe is kerültek a CIA foglyai. Mind Lengyelországban, mind Romániában erélyesen cáfolták a hatóságok, hogy az ország területén az amerikaiak foglyokat tartottak volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?