Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyven halott egy bagdadi egyetemi robbantásban

MTI
2007.02.25. 12:46
Legalább negyven ember meghalt és több mint harminc megsebesült vasárnap egy öngyilkos merénylő akciója következtében egy bagdadi egyetemen - közölte egy iraki belügyi tisztviselő.

A merénylő be akart lépni a Musztansziríja egyetem gazdasági és közigazgatási karának épületébe, de az őrök megakadályozták ebben, ezért működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Egy tanár elmondta, hogy a robbanás akkor történt, amikor a diákok elhagyták a tantermeket, míg mások a délutáni előadásokra érkeztek. Megint mások közben még vizsgáztak és a szerteszét repülő üvegszilánkok sebesítették meg őket.

Holttestek hevertek mindenütt - tette hozzá a magát megnevezni nem kívánó oktató. Egy diák elmondta, az egyetem bejáratánál keletkezett zűrzavarra lett figyelmes, majd robbanást hallott. Amikor visszanyerte eszméletét, már egy kórházban találta magát.