Jenő
-2 °C
6 °C

Gusenbauer: Ausztria megoldja a Rába problémáját

MTI
2007.02.25. 14:46

Folyamatban van a Rába folyó szennyezését okozó probléma megoldása, az osztrák kormány az európai versenyjog keretein belül adható legnagyobb pénzügyi támogatást ajánlotta fel az érintett üzemeknek, hogy a szükséges környezetvédelmi intézkedéseket meg tudják tenni - közölte az osztrák kancellár vasárnap Budapesten az MTI kérdésére.

Vizsgálatot végeztünk arról, milyen intézkedésekre van szükség, hogy a környezetvédelmi problémát megoldjuk, és ez meglehetősen nagy befektetéssel jár - jelentette ki Alfred Gusenbauer osztrák kancellár, miután Szili Katalin házelnökkel folytatott megbeszélést. Gusenbauer annak kapcsán beszélt erről, hogy az ausztriai heiligenkreuzi ipari park egyik üzemében történt meghibásodás következtében pénteken olajszennyeződés került a Lapincson keresztül a Rába folyóba.

A szintén heiligenkreuzi hulladékégető tervezett megépítése kapcsán a kancellár újságírói kérdésre leszögezte: az Ausztriában valaha létezett legmodernebb létesítményt építik fel. Hangsúlyozta, hogy az osztrák félnek nincs titkolnivalója, és nem kell félni attól, hogy a létesítmény a magyar oldalon kedvezőtlen hatással lehet az idegenforgalom fejlődésére. Szili Katalin mindkét témában a parlamenti szakbizottságok közötti együttműködést szorgalmazta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?