Valér
-2 °C
0 °C

Nő volt az öngyilkos merénylő a bagdadi egyetemnél

MTI
2007.02.26. 10:32
Nő volt az az öngyilkos merénylő, aki vasárnap felrobbantotta magát a bagdadi egyetem gazdasági és közigazgatási karának épülete előtt, legkevesebb negyven ember halálát okozva - vált ismertté hétfőn biztonsági forrásokból.

A merénylő vasárnap a Musztansziríja egyetem többnyire síita diákok által látogatott gazdasági karának épülete előtt összegyűlt tömegben hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet. "A támadó egy csadort viselő nő volt, nejlonszatyrokkal a kezében" - közölte egy név nélkül nyilatkozó biztonsági illetékes. Az al-Irakíja állami televízió által megszólaltatott szemtanúk is megerősítették, hogy a merénylő nő volt.

A szunnita szélsőségesek által elkövetett öngyilkos támadások szinte mindennaposak Irakban, ám nőket ritkán vetnek be. Két korábbi eset ismert, amelyben nők áldozták fel életüket robbantásos merényletekben: 2005 szeptemberében az Irak északi részén fekvő Tell-Áfárban robbantotta fel magát egy nő, ugyanaz év novemberében pedig egy belgiumi születésű, az iszlámra áttért nő intézett támadást egy amerikai gépkocsikonvoj ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!