Ödön
1 °C
11 °C

Izrael páncélosokat ad el az iraki amerikai tengerészgyalogságnak

MTI
2007.02.27. 10:35

Izrael hatvan Golán típusú páncélozott harcjárművet szállít az Irakban állomásozó amerikai tengerészgyalogságnak, jelentette kedden az izraeli hadsereg rádióadója. Ez az első ilyen jellegű megrendelés, 37 millió dollár értékben. Az egységekhez a szállítmány a következő három hónapban érkezik meg.

Lova Drorisz, a szerződést megkötő Rafael állami vállalat kereskedelmi igazgatója elmondta, a Golánt izraeli szakemberek fejlesztették ki, s páncélzatát ellenállóvá tették az orosz gyártmányú RPG rakétagránátokkal és az aknarobbanásokkal szemben. A katonai rádió emlékeztetett arra, hogy izraeli hadiipari cégek már korábban is ellátták pilóta nélküli felderítő repülőgépekkel, rakétákkal, harckocsik és páncélozott szállító harcjárművek védelmét szolgáló rendszerekkel és vezérlőberendezésekkel az Irakban szolgáló amerikai haderőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?