Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Javult Talibani elnök állapota

MTI
2007.02.28. 11:02

Egyértelműen javult az állapota Dzsalal Talabani iraki elnöknek, akit egy ammáni kórházban ápolnak néhány nap óta kimerültséggel és kiszáradással, közölte szerdán szóvivője. "Az orvosok elmondták, hogy a legutóbbi vizsgálatok szerint egyértelműen javult az elnök egészségi állapota, a kezeléseknek nagyon jó hatásuk van rá" - írta Kameran Kara Daghi közleményében. A szóvivő szerint a 74 éves államfő kedélyállapota szintén jó. "Megőrizte az általunk megszokott humorérzékét is, és figyelemmel kíséri az iraki helyzet alakulását" - tette hozzá.

Kedd este az iraki államfői hivatal arról számolt be, hogy az elnökön legutóbb elvégzett vizsgálatok eredménye "jó és biztató", de orvosai azt javasolják, hogy "még egy ideig" maradjon a kórházban. Talabani vasárnap este óta fekszik a Huszein néhai jordániai királyról elnevezett ammáni kórházban, amire kimerültsége és kiszáradása miatt volt szükség. Az elnöki hivatal vasárnap esti közleménye szerint "az elmúlt napok folyamatos, kemény munkája következtében" betegedett meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?