Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fenyegető levelet kapott a lengyel kormányfő

MTI
2007.02.28. 12:03

Fenyegető levelet kapott Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfő, benne három tölténnyel, jelentette szerdán a Gazeta Wyborcza című napilap. "Nagyon komolyan vesszük az ügyet. A fenyegető levelek mára mindennapossá váltak, de a küldő ezúttal fegyvergolyókat is mellékelt" - idézte a kormányt védő hivatal (BOR) egyik tisztségviselőjét a lap.

A levél a hét végén érkezett a miniszterelnöki hivatalhoz, és a következő szöveg állt benne a töltényekre utalva: "Ezeket neked, az anyádnak, és a macskádnak" szánjuk. A hatóságok megerősítették a kormányfő ikertestvérének, Lech Kaczynski elnöknek és édesanyjuknak, Jadwiga Kaczynskának a védelmét is, ami legalább is az asszony esetében azt jelenti, hogy rendelkezésére bocsátottak egy gépkocsit sofőrrel és egy testőrt, írta a Gazeta. Az 56 éves, nőtlen miniszterelnök anyjával él Varsó északi részén, és közismert a macskák iránti szeretete.