Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véres összecsapások Sri Lankán

MTI
2007.02.28. 13:33

Legkevesebb tizennyolcan vesztették életüket szerdán Srí Lankán a kormányerők és szakadár tamil fegyveresek közti szárazföldi és tengeri összecsapásokban. Közben további 12 ember halt meg egy feltehetően csempészhajó felrobbantása következtében.

Egy katonai szóvivő elmondta, hogy az északkeleti partok előtt a kormány haditengerészete egy hajórajjal csapott össze. A háromórás ütközetben a felkelők hajói közül kettőt süllyesztettek el. A vízi járműveken 15-16 ember tartózkodhatott, akik a tengerbe vesztek. A kormányerők veszteséglistája két sebesült tengerész. A Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) szakadár szervezet három másik tagja a sziget északnyugati részén vesztette életét a kormánykatonákkal vívott összecsapásban, közölte egy másik szóvivő.

A haditengerészet nem sokkal a hajórajjal folytatott ütközet után a déli partok előtt egy eddig nem azonosított, nagy valószínűséggel csempészett fegyvereket szállító hajót robbantott fel. A vízi jármú lángba borult, két órán keresztül égett, és a csaknem 12 főnyi legénysége életét vesztette.