Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Véres összecsapások Sri Lankán

MTI
2007.02.28. 13:33

Legkevesebb tizennyolcan vesztették életüket szerdán Srí Lankán a kormányerők és szakadár tamil fegyveresek közti szárazföldi és tengeri összecsapásokban. Közben további 12 ember halt meg egy feltehetően csempészhajó felrobbantása következtében.

Egy katonai szóvivő elmondta, hogy az északkeleti partok előtt a kormány haditengerészete egy hajórajjal csapott össze. A háromórás ütközetben a felkelők hajói közül kettőt süllyesztettek el. A vízi járműveken 15-16 ember tartózkodhatott, akik a tengerbe vesztek. A kormányerők veszteséglistája két sebesült tengerész. A Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) szakadár szervezet három másik tagja a sziget északnyugati részén vesztette életét a kormánykatonákkal vívott összecsapásban, közölte egy másik szóvivő.

A haditengerészet nem sokkal a hajórajjal folytatott ütközet után a déli partok előtt egy eddig nem azonosított, nagy valószínűséggel csempészett fegyvereket szállító hajót robbantott fel. A vízi jármú lángba borult, két órán keresztül égett, és a csaknem 12 főnyi legénysége életét vesztette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!