Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Összecsapásokba torkollott a tűzoltótüntetés

MTI
2007.02.28. 14:10

Összecsapásokkal végződött az a tüntetés, amelyet tűzoltók szerveztek szerdán Brüsszel belvárosában. A tiltakozó menet egyes résztvevői megpróbáltak átjutni a minisztériumi negyedet a tüntetés útvonalától elválasztó kordonon, mire a rendőrök közbeavatkoztak, vízágyút és könnygázt vetettek be. Az összecsapásokban 3 rendőr és 3 tűzoltó megsérült.

A szakszervezetek által meghirdetett tüntetésre egész Belgiumból érkeztek tűzoltók, a szervezők szerint 2-3 ezren vettek részt a megmozduláson. A tűzoltók jobb képzési feltételeket, és a nyugdíjba menetellel, valamint a munkahelyi balesetekkel kapcsolatos szabályozás javítását követelték.

A tüntetést meghirdető szakszervezetek sajnálkozásukat fejezték ki az erőszakos akciók miatt, a résztvevők közül sokan pedig botrányosnak mondták a történteket. Emlékeztettek, hogy a két szervezet, a rendőrség és a tűzoltóság egyébként szorosan együttműködik egymással munkája során.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?