Árpád
-2 °C
4 °C

Nem mérséklik a RAF volt vezetőjének büntetését

MTI
2007.02.28. 14:52

Egyelőre nem engednek el Christian Klarnak, a német Vörös Hadsereg Frakció (RAF) szélsőbaloldali terrorszervezet egyik volt vezetőjének büntetéséből, jelentette be szerdán Stuttgartban Ulrich Goll baden-württembergi igazságügyi miniszter.

Azzal indokolta a döntést, hogy Klar antikapitalista kritikával illette a Német Szövetségi Köztársaságot a Rosa Luxemburg-konferencia részvevőihez intézett 2007 január 13-i üdvözletében. Goll bejelentette: új szakértői vélemény elkészítésére adott megbízást annak megállapítása végett, hogy továbbra is a társadalomra veszélyesnek tekinthető-e az elítélt.

Christian Klart életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de a most 54 éves volt RAF-vezető szabadon bocsátásában reménykedik, miután egy stuttgarti bíróság a közelmúltban úgy döntött, hogy huszonnégy évi börtön után március második felében szabadon bocsátják a RAF egy másik volt vezetőjét, a jelenleg 57 éves Brigitte Mohnhauptot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?