Piroska
-11 °C
-2 °C

Öngyilkos merénylet Srí Lankán

MTI
2007.03.27. 08:42

Tamil öngyilkos felkelő hajtott neki pokolgéppel megrakott traktorával egy katonai tábor kapujának Srí Lanka keleti részében kedden, hét ember közte a merénylő életét vesztette - közölte egy katonai szóvivő.

Praszad Szamaraninghe dandártábornok elmondta, hogy a támadás Batticaloa körzetben történt a csénkaládi támaszpontnál. A tábor őrei észlelték a traktort, és felszólították a jármű vezetőjét, hogy álljon meg. Az őrök látva, hogy a vezető nem engedelmeskedik, tűzet nyitottak, és a traktor felrobbant. A merényletben meghalt a tábor két őre, a merénylő és négy polgári személy. További négy civil megsebesült.

Egyelőre senki nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Hétfőn a felkelők a colombói nemzetközi repülőtérrel szomszédos légitámaszpont ellen intéztek támadást repülőgépekről. Három ember meghalt, 16 megsebesült. A támadás végrehajtójaként jelentkező Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) lázadószervezet Srí Lanka tamil kisebbség lakta északkeleti vidékének elszakításáért folytat fegyveres küzdelmet 1983 óta.