Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem akar lemondani az izraeli kormányfő

MTI
2007.05.04. 10:18

A távozását követelő tüntetések ellenére az izraeli miniszterelnöknek nem áll szándékában lemondani tisztségéről - jelentette be szóvivője, Miri Eiszin pénteken. "A miniszterelnöknek nem áll szándékában lemondani, ezek csak spekulációk - mondta a szóvivő. - A miniszterelnök figyelemmel kíséri mindazt, ami történik, és próbál úgy cselekedni, hogy az a lehető legjobban szolgálja Izrael állam érdekeit."

Ellenzéki és a kormányon belülről származó kezdeti követelések után Tel-Avivban csütörtökön tömegtüntetésen követelték - a rendőrség, illetve a szervezők adatai szerint mintegy 150-200 ezren - Ehud Olmert és védelmi minisztere, Amír Perec lemondását a tavaly nyári libanoni háborúban elkövetett hibák miatt.

Izraelben egy szerdán közölt felmérés szerint az emberek 65 százaléka szeretné, hogy Olmert távozzon tisztségéből, miután egy kormánybizottság a héten közölt előzetes jelentésében kimondta: a miniszterelnök és kormánya hibázott a libanoni hadműveletek megindításakor és levezénylésekor. Az izraeliek többsége előre hozott választásokat szeretne.