Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Nem akar lemondani az izraeli kormányfő

MTI
2007.05.04. 10:18

A távozását követelő tüntetések ellenére az izraeli miniszterelnöknek nem áll szándékában lemondani tisztségéről - jelentette be szóvivője, Miri Eiszin pénteken. "A miniszterelnöknek nem áll szándékában lemondani, ezek csak spekulációk - mondta a szóvivő. - A miniszterelnök figyelemmel kíséri mindazt, ami történik, és próbál úgy cselekedni, hogy az a lehető legjobban szolgálja Izrael állam érdekeit."

Ellenzéki és a kormányon belülről származó kezdeti követelések után Tel-Avivban csütörtökön tömegtüntetésen követelték - a rendőrség, illetve a szervezők adatai szerint mintegy 150-200 ezren - Ehud Olmert és védelmi minisztere, Amír Perec lemondását a tavaly nyári libanoni háborúban elkövetett hibák miatt.

Izraelben egy szerdán közölt felmérés szerint az emberek 65 százaléka szeretné, hogy Olmert távozzon tisztségéből, miután egy kormánybizottság a héten közölt előzetes jelentésében kimondta: a miniszterelnök és kormánya hibázott a libanoni hadműveletek megindításakor és levezénylésekor. Az izraeliek többsége előre hozott választásokat szeretne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!