Erzsébet
1 °C
4 °C

Amerikai bejelentés al-kaidások megöléséről

MTI
2007.05.04. 15:01
Két újabb al-Kaida-vezetőt azonosítottak az amerikaiak öt személy között, akiket az iraki Tadzsi közelében kedd hajnalban végrehajtott rajtaütésben öltek meg - közölte pénteken az amerikai hadsereg.

Korábbi bejelentés szerint a Bagdadtól 20 kilométerre északra, egy repülőtér közelében végrehajtott akcióban meghalt Muharib Abdel-Latíf el-Dzsuburi, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "propagandistája". Most az azonosítás nyomán arra jutottak, hogy az egyik további halott Szabah Hilál el-Sihávi, aki Dzsuburi "szellemi iránymutatója" volt, egy másik pedig Abu Ammár el-Maszri, aki feltételezhetően egyiptomi származású volt, és infrastrukturális segítséget nyújtott az al-Kaidának.

Pénteken az amerikaiak Bagdad egyik síita fellegvárában razziáztak, és őrizetbe vettek 16 feltételezett iraki lázadót, akiket állítólag kapcsolatok fűznek Iránhoz. Egy másik rendészeti akcióban a fővárostól délre fegyvereket, köztük iráni rakétákat találtak.

A nap folyamán Bagdad déli részén robbantás következtében öt rendőr meghalt, kettő megsebesült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?