Árpád
-2 °C
3 °C

Megkezdődött a francia elnökválasztás második fordulója

MTI
2007.05.05. 16:17
Franciaország tengerentúli területein és megyéiben, illetve a nem Európában tartózkodó megközelítőleg egymillió választópolgár számára közép-európai idő szerint szombat délben megkezdődött a francia elnökválasztás második fordulója. Nicolas Sarkozy konzervatív és Ségolene Royal szocialista jelölt vetélkedik az államfői posztért.

Idén először kerül sor arra, hogy az Európán kívüli francia választópolgárok egy nappal korábban adhatják le voksukat, de valamennyi eredményt csak az európai urnák lezárása után, vasárnap este nyolc óra után hozzák nyilvánosságra. Az időeltolódás miatt a korábbi választásokon ők ugyanis a Párizsban már nyilvánosságra hozott eredmények ismeretében - és ezért alacsony részvételi aránnyal - vették részt. Összesen több mint 44,5 millió szavazásra jogosult francia állampolgárt várnak vasárnap estig az urnákhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?