Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael az EU-ban számol be a békefolyamatról

MTI
2007.05.07. 15:37

A német külügyminiszter hétfőn meghívta izraeli kollégáját, hogy ismertesse Izrael álláspontját az arab béketervről és a közel-keleti békefolyamat kilátásairól az Európai Unió egyik soron következő külügyminiszteri értekezletén. A legközelebbi EU-külügyi találkozón az előzetes tervek szerint a palesztin külügyminiszter, Ziád Abu Amr szólal fel, ezért Cipi Livni, az izraeli diplomácia irányítója a rá következő ülésre kapott meghívást, mondta Frank-Walter Steinmeier, az EU soros elnöki tisztét betöltő Németország külügyminisztere, miután Jeruzsálemben találkozott izraeli kollégájával.

A szaúd-arábiai béketerv, amelyet az Arab Liga márciusban felelevenített, békét ajánl Izraelnek az 1967-ben elfoglalt területekről való teljes kivonulásért cserébe. Izrael kedvezően reagált a kezdeményezésre, de bizonyos részeit elutasítja, beleértve azt is, hogy a palesztin menekülteknek joguk van visszatérni olyan ingatlanokba, amelyek most Izrael területén találhatók. Livni programja szerint csütörtökön Kairóba utazik, hogy megvitassa az arab béketervet az egyiptomi és a jordániai külügyminiszterrel.