Viola
-6 °C
-2 °C

Robbanás történt egy ukrajnai gázvezetéknél

MTI
2007.05.07. 18:17

Nem okozott zavart az európai fogyasztók gázellátásában ukrán közlések szerint, hogy hétfőn egy robbanás megrongálta az Oroszországból Ukrajnán keresztül Európába vezető csővezetéket. A kijevi rendkívüli helyzetek minisztériumának közleménye szerint a baleset - amelynek körülményei egyelőre nem ismeretesek - Kijev térségében történt, közép-európai idő szerint kora délután. A detonáció csaknem 30 méteres darabot kiszakított a csővezetékből, amelynek darabjai 150 méteres körzetben szóródtak szét. Személyi sérülés nem történt.

Az Urengoj-Pomari-Ungvár(Uzsgorod) csővezetéken történt robbanás a Naftogaz Ukrainy energiavállalat közlése szerint nem befolyásolta az Európába irányuló orosz gázszállítást. Az ukrán cég tájékoztatása szerint ugyanis az automatika azonnal elkerülő vezetékvonalakra irányította a gázt, így a baleset semmilyen mértékben nem érinti az európai fogyasztóknak szánt szállításokat.

Nem érint a magyarországi gázszállítást az ukrajnai gázvezeték-robbanás, mondták el a Mol-nál. Kóka János gazdasági miniszter megerősítette, hogy Magyarország gázellátása továbbra is biztonságos, Ukrajnából folyamatosan érkezik a gáz. A gazdasági miniszter elmondta, hogy a Moltól kapott információk alapján a robbanás a nyugat felé irányuló szállítási útvonalakat, így a magyarországi gázellátást sem érinti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!