Ágnes
-5 °C
2 °C

Izrael visszavágott az Iszlám Dzsihádnak

MTI
2007.05.07. 18:22

Az Iszlám Dzsihád rakétakilövő osztagának autójára mért légi csapást hétfőn az izraeli légierő a Gázai övezetben, közölték a szélsőséges palesztin szervezetek, akik így elismerték, a támadásban egy emberük megsebesült. Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette a hírt, és hozzátette azt is, hogy a Gázai övezet északi részén végrehajtott légi csapás egy fegyvereket szállító jármű ellen irányult.

Előzőleg Ehud Olmert izraeli kormányfő egy Szderót ellen intézett hétfői rakétatámadásra reagálva kemény választ helyezett kilátásba. A miniszterelnöki hivatal nyilatkozata szerint "Izrael nem tanúsíthat mértéktartást a végtelenségig", hiszen az ilyen támadások veszélyeztetik izraeli lakosok életét. Hétfőn a kora reggeli órákban csapódott be egy rakéta a dél-izraeli város egyik óvodája közelében, de nem okozott személyi sérülést. A támadást az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya, az al-Kudsz Brigádok vállalta magára.

Az Iszlám Dzsihád, amelynek tagjai számos esetben hajtottak már végre rakétatámadást izraeli célpontok ellen, nem tartja magára nézve kötelezőnek az Izrael és néhány palesztin fegyveres csoport között tavaly novemberben kialkudott tűzszünetet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!