Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sólyom László táviratot küldött Sarkozynek

MTI
2007.05.07. 20:45

Sólyom László köztársasági elnök táviratban fejezte ki jókívánságait Nicolas Sarkozynek, a Francia Köztársaság megválasztott elnökének, tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal. A táviratban az államfő sok sikert kívánt Nicolas Sarközynek felelősségteljes munkájához. "Bizonyos vagyok benne, hogy az Ön személyében a Magyar Köztársasággal közös értékeket valló, a jövőért elkötelezett európai államférfi kerül e nagy jelentőségű posztra, akivel sikeresen folytathatjuk az Európai Unió építését, és egyben az országaink közötti példaértékűen gazdag kapcsolatok fejlesztését" - fogalmazott Sólyom László.

Az államfő táviratában örvendetesnek nevezte, hogy Nicolas Sarkozy is különös figyelemmel tekint a globalizáció kihívásaira, a környezetvédelmi kérdésekre, a klímaváltozás által felvetett problémákra. "Hiszem, hogy civilek és politikusok csak közös fellépéssel adhatnak választ e kérdésekre" - írta a köztársasági elnök. Hozzátette, mindezeket a lehetőségeket, csakúgy, mint a kétoldalú kapcsolatok perspektíváit és az európai építkezés aktuális kérdéseit, örömmel tekintené át Nicolas Sarkozyvel Budapesten.