Szilvia
5 °C
16 °C

Bulgária EU-megfigyelőket kért a korrupciós vizsgálatokhoz

MTI
2007.05.07. 21:55

Bulgária arra kért az Európai Uniót, küldjön megfigyelőket a bolgár kormány minisztereit is érintő állítólagos korrupciós ügyek vizsgálatának felügyeletére, közölték hivatalos források. Rumen Petkov bolgár belügyminiszter és Borisz Velcsev főügyész hétfőn bejelentette, a korrupciós ügyekben indított nyomozás alapos és korrekt lefolytatása érdekében az Európai Bizottsághoz fordultak, hogy küldjenek megfigyelőket Bulgáriába. A kérésre egyelőre még nem érkezett válasz.

Szergej Sztanisev szocialista kormányfő a vizsgálatokban érintett Kornelia Ninova gazdasági és energiaügyi miniszterhelyettest és Delian Peevszki katasztrófavédelmi miniszterhelyettest menesztette, Rumen Ovcsarov gazdasági és energiaügyi minisztert pedig szabadságra küldte. "Bulgária semmilyen tévedését sem fogja titokban tartani, még akkor sem, ha azt befolyásos politikusai követték el" - mondta a miniszterelnök.

Bulgáriában - akárcsak Romániában - a 2007. január 1-jei európai uniós csatlakozás óta az Európai Bizottság külön megfigyelést folytat a korrupció területén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?